КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Неділя, 28.04.2024, 21:53
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 157 158 159 160 161 ... 178 179 »
   Ідуть роки, ростуть діти, сивіють голови. Але не вгасає живий вогонь творчості та пошуку. А де він бере свій початок, цей добрий вогонь прагнення пізнання та відкриття? Для багатьох колишніх та нинішніх школярів Сум він запалав у Палаці дітей та юнацтва (колись Палац піонерів та школярів). Кожний рік виходять з його стін вихованці, взявши з собою в велике життя прагнення творити, знати та вдосконалюватися.

   Великий та славетний шлях у нашого Палацу дітей та юнацтва. Його доля – непроста, часом навіть драматична. Палац пережив події післяреволюційної епохи, часи тоталітарного режиму, воєнне лихоліття, роки підйому та перебудови. Назва закладу не раз змінювалася, але його суть та дух зберігалися та примножувалися, даючи нові паростки.

   Сьогодні в Палаці займаються 4500 учнів віком від 3 до 18 років, працюють 86 педагогів, які віддають дітям тепло своїх сердець, натхнення та знання. Під дахом Палацу живуть юні танцюристи, співаки, альпіністи, шахісти, туристи, програмісти, художники, артисти, рукодільниці, менеджери та журналісти. Головне, що приваблює дітлахів, – це спілкування, ніжно та мудро кероване таланови ... Дивитися далі »
Переглядів: 608 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 24.12.2013 | Коментарі (0)

   Кажуть, що фотограф - це людина, яка здатна побачити та спіймати унікальний момент задовго до того, як його помітять інші. Фотографування - велике мистецтво, любов до якого починається ще в дитинстві. Ти береш фотокамеру батьків (у когось це був "Зенит", а можливо "Смена"... сьогодні - "Nikon", "Canon") і робиш свій перший знімок: бабусю за в'язанням светра, друга під час гри у футбол, бутон улюбленої квітки на підвіконні...

   Для когось це залишається лише хобі, а для когось фотографія стає покликанням і стилем життя. Але ми впевнені: той, хто полюбив фото в дитинстві, залишить це мистецтво у своєму серці назавжди.

 
   Саме тому Другий фотоконкурс "Наш ПАЛАЦ" мав на меті не лише подивитися на ПДЮ з усіх сторін, боків та закуточків, але й спробувати віднайти майбутніх талановитих фотографів, допомогти зробити їм перші кроки у мистецтві зупиненої миті...


   Ми оголошуємо переможців конкурсу сьогодні не випадково, адже завтра чудове свято - День народження ПДЮ! Пильнуте за сюрпризами на нашому сайті й перший з них - оголошення пер ... Дивитися далі »
Переглядів: 928 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 23.12.2013 | Коментарі (0)

   Підходить до свого завершення Другий фотоконкурс «Наш ПАЛАЦ», уже скоро будуть визначені переможці в кожній категорії та номінації, а також переможець номінації «Приз глядацьких симпатій», якого обирають відвідувачі сайту ПДЮ. Доброю традиціє фотоконкурсу стало те, що в якості журі виступають кращі професійні фотографи нашого міста.

   Бути журі на будь-якому конкурсі – справа не з легких. Крім того, що треба бути об’єктивним та неупередженим, розумієш, що від твоєї думки може залежити чиясь перемога, а отже й мрія, і, можливо, подальша доля. Кажуть, що особливо важко бути суддею саме на дитячих змаганнях, адже крім усього вищезгаданого, варто пам’ятати про тонку й вразливу дитячу душу – не образити її своїм рішенням.

   Саме тому ми дуже вдячні всім членам журі за те, що вони погодилися допомогти обрати переможців.

   Прийшов час познайомитися з тими, хто цього року вирішував долю фотографів-аматорів Палацу дітей та юнацтва. До вашої уваги – компетентне журі Другого фотоконкурсу «Наш Палац».

 
Переглядів: 1031 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 22.12.2013 | Коментарі (0)

   Шановні відвідувачі сайту! Оскільки активність голосування за Приз глядацьких симпатій Другого фотоконкурсу "Наш Палац" зійшла нанівець, оргкомітет робить висновок, що всі бажаючі свій вибір вже зробили. А значить, немає сенсу продовжувати голосування далі ... Дивитися далі »
Переглядів: 512 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 21.12.2013

   19 грудня на площі Незалежності відбулося відкриття головної ялинки міста. Подивитися на казкове дійство зібралися кілька сотень сумчан, яких розважали атракціонами та яскравою концертною програмою. Надзвичайно цікавою була ігрова програма від культорганізаторів Центру «Дозвілля» Сумського Палацу дітей та юнацтва Сергія Дяченка та Маргарити Падалки. Ігротехніки провели кілька масових ігор, а також задавали глядачам загадки, на які ті активно відповідали.

   Найочікуванішим моментом свята стала поява Діда Мороза та Снігуроньки, почесні ролі яких виконали культорганізатор ПДЮ Дмитро Хорунжий та вихованка ДМТ «Дзвіночок» Анастасія Дядченко. Вони також підготували для присутніх загадки, які діти швидко розгадали.

   Також на сцені з’явилися  Діди Морози й Снігуроньки з різних шкіл міста, це, виявилося, випускники Школи Дідів Морозів, які також привітали сумчан. Після цього наш Дід Мороз зажадав запалити ялинку, адже без вогників він не міг побачити в сутінках зелену 23-х метрову красуню. «Один, два, три, ялинонько, гори!» – дружньо закричали всі присутні й ялинонька засяяла тисячами вогників та ще й жваво закрутилася.

   Після цього всі Діди Морози та Снігуроньки спуст ... Дивитися далі »
Переглядів: 504 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 21.12.2013 | Коментарі (0)


   Мала актова зала вже причепурилася до новорічних свят! Убралася в яскраві та мерехтливі вбрання, не забула про кольоровий дощик і великі кульки, сніжинки та бурульки!

   Надзвичайно гарною є красуня-ялинка, яка для зустрічі 2014-го року обрала золоті шата. На ялинці можна побачити золотаві бантики, кульки та янголяток. Вони надзвичайно гарні та казкові.
  
  Кожна кулька та сніжинка очікує на зустріч з найвибагливішим поціновувачем краси – глядачемПравда, ще не заступили на свій пост надувіні Дід Мороз та Сніговичок. Але вже скоро й вони прикрашатимуть дитячі свята.

   Уже скоро розпочнуться святкові програми для гуртківців Палацу та школярів міста. А зала вже готова до зустрічі з вами. Приходьте, та відчуйте неповторний святковий настрій!

Новий рік, Новий рік
Вже ступає на поріг.
Бути танцям круг ялинки,
Бути пісням, бути грі.
Новий рік, Новий рік,
Ти з яких прийшов доріг?
Розкажи нам, що ти бачив,
Що у пам’яті зберіг?
— Я — веселий Новий рік,
З дальніх я прийшов доріг.
А тепер в гостях у вас
В гарний день, у добрий час.
Новий рік, Новий рік,
Подаруй нам білий сніг,
На ялинці угорі

Ясну з ... Дивитися далі »
Переглядів: 660 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 20.12.2013 | Коментарі (0)

Не забувайте вірити у казку....

Переглядів: 500 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 19.12.2013 | Коментарі (0)

   Репортаж з місця подій. У вівторок, 17 грудня, почалися масштабні ремонтні роботи на першому поверсі нової будівлі – міняють вхідні двері. Нагадаємо, старі двері складалися з металу та скла, були дуже важкими і тому часто малеча, що мчала на заняття, не могла відкрити ці двері самотужки. Також ця конструкція дуже голосно бахкала, коли закривалася. І хоча цей звук уже став невід’ємною частиною Палацу, час від часу він дратував. Також у холодну погоду від дверей ішов протяг.

   Тепер вхідні двері будуть з нині модного матеріалу – склопакету. Колір нових дверей – білий, тому маємо надію, що новий елемент впишеться в загальний інтер’єр нової будівлі Палацу.

   До речі, на час ремонтних робіт для гуртківців, батьків та педагогів був відкритий запасний вхід, що знаходиться під сходами першого поверху нової будівлі. Багато хто, звісна річ, помічав ці двері, але вони завжди були зачиненими. А у вівторок кожен зміг відчути себе таємним агентом чи героєм казки про Нарнію та пройти через ті двері, через які завжди хотілося, але було не можна. Треба було бачити той захват в очах дітей, коли вони випробовували новий вхід і наче потрапляли в казку. А Палац – це і є справжня казка.

Переглядів: 579 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 18.12.2013 | Коментарі (0)

 Визнач переможця номінації «Приз глядацьких симпатій»
ІІ фотоконкурсу «Наш Палац»!


   Перед вами – кращі роботи учасників фотоконкурсу. Ці фото зроблені у стінах Сумського Палацу дітей та юнацтва. Цього року в когорті учасників є навіть знімки, зроблені в минулому сторіччі! 

   Компетентне журі вже згодом визначить переможців, а тим часом розпочато голосування за переможця номінації «Приз глядацьких симпатій».

   Як віддати свій голос? Подивись фото всіх учасників, обери, ... Дивитися далі »
Переглядів: 1157 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 16.12.2013 | Коментарі (35)




   Чи знали ви, що керівник школи ранньої творчої орієнтації "Малюк" (яка, між іншим, цього року відзначає 20-річчя) Валентина Іванівна Одержеховська, пропрацювавши в Палаці 40 років, у дитинстві хотіла бути... ким завгодно, але не педагогом!

   Що саме привело Валентину Іванівну в світ дитинства й про що вона мріє поза роботою - читайте в нашому інтерв'ю за цим посиланням або просто клікніть на фото!
Переглядів: 527 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 15.12.2013 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!