КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 25.04.2024, 03:55
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 151 152 153 154 155 ... 178 179 »
   Сьогодні, 9 березня, вшановується визначна дата - 200-річчя від дня народження видатного українського художника, поета Тараса Григоровича Шевченка. Минуло 200 років відтоді, як народилась людина, яка своїм незламним духом, нескоренною вірою та надзвичайно потужним,сильним талантом сколихнула весь світ.

   «Шевченко настільки великий чоловік для українства, що зовсім не диво, коли на його так часто оглядаються українці й не українці, коли зайде розмова про українську справу. Лихо тільки, що досі ніхто не зваживсь докладно розсудити об тім, що таке справді Шевченко сам по собі й у свій час, а всі, хто бравсь писати про нього, перш усього думали про себе, і кожний повертав Шевченка, як йому на той час було треба, та дивлячись на те, перед ким говорилось про українського кобзаря» - зазначав Михайло Драгоманов.

   Ці слова актуальні і на початку ХХІ століття. По-різному тлумачать його твори, оцінюють внесок в розвиток української і світової літератури, але факт залишається фактом: основоположник нової української літературної мови, людина з великої літери, поезії якої - це крик душі в зацькованій, закріпаченій, але живій Україні.

   Пройшли століття, а Шевченкова муза продовжує жити в наших серцях, актуальн ... Дивитися далі »
Переглядів: 584 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 09.03.2014 | Коментарі (0)

Переглядів: 483 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 08.03.2014 | Коментарі (0)

   Міжнародні свята мають велике загальносвітове значення, оскільки їх святкують люди з усіх куточків планети, незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань. Таких свят – безліч. Але 8 Березня є особливим, тому що воно – жіноче! Святкування охоплює всю прекрасну половину людства. Дружина, донька, мама, бабуся, сестра і просто жінка заслуговують у цей день як найменше – привітання та щиру усмішку. Ансамбль народного танцю «Радість» не обійшовся лише посмішками і привітав своїх любих жінок напередодні свята, подарувавши те, що вони вміють краще від усіх – танці.

   Свято розпочалося з промови ведучих - Пана Весняна та Панянки Веснянки й довгоочікуваною зустріччю з місяцем  Березнем, який завітав у Палац, щоб привітати всіх мам, бабусь та дівчат з наступаючим Днем 8 Березня.

   Святкування відкрили найменші вихованці ансамблю. Дітки трішки розгубилися, але дотанцювали до кінця. Адже вони, по-перше, справжні артисти, а по-друге, знали, що це – для мам.

  
У поздоровленнях брали участь б ... Дивитися далі »
Переглядів: 566 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 07.03.2014 | Коментарі (0)

   3 березня в сімейному колі Зразкового Дитячого Музичного Театру «Дзвіночок» відбулися відразу дві визначні події: День зимового іменинника й Міжнародний Жіночий День. Актори театру подарували найдорожчим жінкам свого життя вражаючий піснями концерт.

   Свято розпочалось тим, що ведуча привітала всіх мам, бабусь та дівчат з наступаючим Днем 8 березня і оголосила перший номер – «Песня бабушек и мам», яку виконували актори 1 групи. Цього року Міжнародний Жіночий День у «Дзвіночку» був насиченим саме на пісні. Кожна група хотіла своєю піснею донести до мам та бабусь, що вони є найголовнішим в їхньому житті.

   Найнеочікуванішим для глядачів подарунком став виступ новоствореного ансамбля гітаристів під керівництвом Юрія Анатолійовича Фоміна, в якому брали участь також Станіслав Панченко і Анастасія Любич. Вони зіграли та заспівали пісню «Город Золотой» та «Черепаха». Справжній фурор у глядачів викликало те, як гітаристи вміло виконали саундтрек з фільму «Пірати Карибського моря».

   Найзворушливими номерами, на мою думку, були пісня Олександра Пономарьова «Варто чи ні», у виконанні найстарший «дзвіночків» Валерії Богомолової та Євгенія Мартьянова, і в ... Дивитися далі »
Переглядів: 576 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 05.03.2014 | Коментарі (0)

   За останні кілька тижнів у клубі туристів-альпіністів «Абалаковець» відбувся ряд пам’ятних заходів, мета яких – вшанувати пам’ять альпіністів, яких уже немає з нами.

   22 лютого відбувся вечір пам’яті альпініста Олександра Ростального і його друзів Миколи Горюнова, Юрія Стрельнікова, Максима Польського, які 10 років тому, в лютому 2004 року, не повернулися зі сходження на в. Уллу-Кара.

   2 березня у малій актовій залі прйшов круглий стіл на тему «Що для тебе пам’ять?», у якому взяли участь гуртківці клубу та їх батьки, випускники «Абалаковця», друзі клубу, представники ЗМІ.

   Переглянути фото із заходів можна за цим посиланням.
Переглядів: 535 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 04.03.2014 | Коментарі (0)

  23 та 24 лютого російський поет, композитор, драматург, сценарист та бард Юлій Кім побував у Сумах. Серед найцікавіших місць, які відвідав Юлій Черсанович, був і Палац дітей та юнацтва. До нас його запросила керівник клубу «Абалаковець» Віра Паненко. Нагадаємо, що Юлій Кім – автор чудових пісень, які прозвучали більше ніж в 50 фільмах, серед яких Дванадцять стільців, Бумбараш, Звичайне диво, Формула кохання, Собаче серце, Людина з бульвару Капуцинів, Сватання гусара, Про Червону Шапочку, Пеппі Довгапанчоха та інші.

   Юлій Кім співавтор відомої дитячої пісні з кінофільму Про Червону Шапочку, тієї самої «Якщо довго, довго, довго... », є співавтором пісень Остапа Бендера з кінофільму Марка Захарова («Ні, я не плачу, і не ридаю», «Закрийте вашу книжку, допийте ваше чашку»), співавтор «Доброї пісні» з фільму «Людина з бульвару Капуцинів» (більш відома як «Сінема, сінема, сінема») та багатьох інших улюблених всіма пісень.

   Більш детально про візит Юлія Кіма до Сум можна прочитати за цим посиланням.
Переглядів: 517 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 03.03.2014 | Коментарі (0)


     Шановні гуртківці, батьки, педагоги, співробітники Палацу дітей та юнацтва! Запрошуємо вас відвідати серію святкових заходів, присвячених Міжнародному жіночому дню під назвою «Весна і мама», що відбудуться з 3 по 7 березня в новій актовій залі ПДЮ.

   3.03 о 18:00 - захід Дитячого музичного театру «Дзвіночок»

   4.03. о 17:00 - захід Вокального ансамблю «Труля-ля-та»

       17.00 -
зустріч біля столу в клубі
«Абалаковець»
        
   18:30 - захід Вокально-хорового колективу «Мозаїка»

   5.03. о  18:00 - захід Ансамблю народного танцю «Радість»

   7.03. о 15:30 - захід Школи ранньої творчої орієнтації «Малюк» (ІІ рік навчання)

   Запрошуємо всіх бажаючих!
Переглядів: 584 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 02.03.2014 | Коментарі (0)

   18-19 лютого у Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся очний тур ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка – 2014».

   Мета конкурсу – презентація кращого педагогічного досвіду керівників гуртків позашкільних навчальних закладів області. Упродовж двох днів конкурсанти демонстрували професійні здібності, знання під час виконання конкурсних завдань: фрагменту заняття та презентації власного досвіду роботи. Програмою конкурсу було передбачене творче спілкування між учасниками заходу та журі, під час якого педагоги обмінялися досвідом роботи. Також учасники взяли участь в екскурсійній програмі «Суми вечірні».

   Сумський Палац дітей та юнацтва в конкурсі представила Яна Анатоліївна Кудлай, керівник гуртка англійської мови. Яна Анатоліївна була нагороджена грамотою за активну участь у конкурсі.

   Кудлай Я. А. працює керівником гуртка англійської мови ПДЮ з 2007 року, а загальний педагогічний стаж складає 12 років. За час роботи зарекомендувала себе вдумливим, освіченими, творчо працюючим педагогом з високою теоретичною та ... Дивитися далі »
Переглядів: 596 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.03.2014 | Коментарі (0)

   26 лютого в приміщенні Сумського Палацу дітей та юнацтва  проведено Перший Чемпіонат інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» серед учнівських команд професійно-технічних навчальних закладів м. Суми.

   За перемогу в конкурсі, що складався з двох турів по 15 питань в кожному, активно змагалися чотири команди: «Смайлик» та «Команда» Сумського  вищого професійного училища будівництва та автотранспорту, «Ексклюзив» Сумського хіміко-технологічного центру професійно-технічної освіти, «Веселка» Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну.

   Активна підтримка вболівальників та ерудиція гравців допомогли вибороти перемогу в конкурсі команді «Веселка» державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну».

   Команду підтримували не лише вболівальники, а й супроводжуючі особи: Інна Бершова, керівник художньої самодіяльності й Тетяна Ярова, майстер виробничого навчання.

   Команду-переможця під гучні оплески всіх присутніх нагороджено подарунками та грамотами за І місце.

... Дивитися далі »
Переглядів: 501 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.03.2014 | Коментарі (0)

Вітаємо з першим днем весни!

Переглядів: 759 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.03.2014 | Коментарі (0)

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!