КЗ Сумський Палац дітей та юнацтва
Четвер, 02.05.2024, 00:06
ПДЮ на Facebook
Авторизація
Наш Палац
Відділи Палацу
Служби Палацу
СКАРБНИЧКА
Документи
Проекти Палацу
АРХІВ
Партнери

Головна » Архів новин
« 1 2 ... 149 150 151 152 153 ... 178 179 »

   На думку деяких дослідників прототипом свята 1 квітня у еллінів був фестиваль Деметрія, який відбувався на початку квітня, і в основі якого лежала легенда про викрадення богом підземного світу Аїдом доньки богині Деметри – Прозерпіни (Персифони). Пошуки доньки ні до чого не призвели – адже її крики були лише обманною луною.

   Ще одна гіпотеза пов’язує святкування Дня сміху з весняним рівноденням за Григоріанським календарем. Одразу ж після весняного рівнодення давні римляни відзначали свято на честь божества сміху (Кізиз). Свято це поєднувалося з різними жартівливими обманюваннями.

   Перша письмова згадка про 1 квітня як конкретний День усіх дурнів знайдено в англійській літературі й датується XVII сторіччям. Щоправда, стверджують, що у Франції він існував із 1564 року, коли там було введено новий календар, що пересунув Новий рік із 25 березня на 1 січня. Однак минули роки, перш ніж нововведення перемогло багатовікову звичку. Чимало людей через незнання чи через консервативні погляди продовжували обмінюватися привітаннями та подарунками в останній день колись новорічних ... Дивитися далі »

Переглядів: 579 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)

   Нещодавно ми розповідали про екскурсію вихованців Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва на ТРК «Відікон», де старшокласники мали змогу практично оснвоїти мистецтво теле й радіожурналістики. Переглянути детальний звіт можна за наступним посиланням.

   Генеральний продюсер каналу Наталя Володимирівна Черкасенко, яка проводила екскурсію для юних журналістів, пообіцяла відвідувачам подарунок - сюжет у новинах про їх відвідини і, звісна річ, дотрималася слова.

   Переглянути сюжет у новинному випуску «Відікону» про ексурсію Медіа Центру можна тут.

 

Переглядів: 585 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 01.04.2014 | Коментарі (0)

   29 березня на базі Сумського Палацу дітей та юнацтва пройшов Чемпіонат міста Сум з кіокушинкай карате в розділі «Куміте». У змаганнях взяли участь 40 спортсменів.

  У віковій категорії 8-9 років (вага до 35 кілограм) І місце завоював Маринич Степан, другим став Д’ячок Влад, ІІІ місце – Кошлач Антон.

  У категорії 10-11 років: І місце – Прискочило Олександр, ІІ – Бездетко Іван, ІІІ – Гробовий Славко.

  У ваговій категорії більше 40 кілограм І місце посів Чалий Микита, ІІ – Ашбах Юніс, ІІІ – Винниченко Ол ... Дивитися далі »

Переглядів: 680 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 30.03.2014 | Коментарі (1)

   Команда ТРК «Відікон» – це яскраві, креативні, професійні і дуже сміливі люди, які не ховають від глядачів свою «кухню», а завжди готові показати всім бажаючим, як насправді влаштоване та працює телебачення. 27 березня редакція телеканалу залюбки погодилися провести екскурсію для юних журналістів Медіа Центру Сумського Палацу дітей та юнацтва, щиро й відкрито показати, як влаштована «свята святих», місце, де народжуються новини.

   Екскурсію для вихованців ПДЮ провела головний продюсер і обличчя «Відікону» Наталія Володимирівна Черкасенко. Дуже приємно було бачити посмішку на її обличчі, щирість та відкритість, з якою вона вийшла до дітей. Важливо, що Наталія Володимирівна говорила з відвідувачами «на рівних», як з колегами, ставила професійні запитання. Найперше наш екскурсовод запитала: «Як ви думаєте, з чого починаються новини?». «Із журналіста!» – б ... Дивитися далі »

Переглядів: 943 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 30.03.2014 | Коментарі (0)

   З 7 по 12 квітня у Сумах пройде Тиждень Взаєморозуміння, присвячений Світлому святу Великодню. Протягом цього часу громадська організація «Калинове гроно» запрошує всіх сумчан відвідати ряд цікавих заходів, серед яких – спільний проект організації та гуртків Сумського Палацу дітей та юнацтва.

   Тиждень взаєморозуміння включає в себе наступні заходи:
   2 квітня  відбудеться толока з прибирання ділянки під посадку сквера на вул. Замостянській, 5. Початок  о 15.00      

   Запрошуються всі бажаючі. Уже зголосилися студенти СумДУ, запрошені мешканці прилеглих вулиць , студенти СумДПУ, але там потрібні люди з інструментами – «вилами й топорами».    

    7 квітня – Інформаційний блок. Радіопередача: «Сучасні сімейні традиції та дозвілля». Координатор Лузан Олена: 066–83–73–381

   8 квітня – Анкетува ... Дивитися далі »

Переглядів: 513 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 28.03.2014 | Коментарі (0)

   24 березня відбувся тренінг для учасників самоврядування гуртківців Палацу дітей та юнацтва, організований Методичною службою.

   Тренінг мав назву «Я хочу, знаю, вмію», на якому Наталя Павлівна Левенець разом у гуртківцями розглянули питання різниці між бажанням та метою, піраміду потреб А. Маслоу.

   А для того, щоб краще зрозуміти головну думку тренінгу, виконали ігрові вправи «Влучити в десятку», «Криничка» та «Мій контракт».

Переглядів: 477 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 28.03.2014 | Коментарі (0)

   На ваших очах коли-небудь відбувалося диво, як маленькі елементи збираються до купи, неймовірно доповнюючи один одного, як створюється справжнє чудо, що і не віриш своїм очам, а точніше вухам? Справжнім одним цілим полотном, витканим з десятків дитячих голосів, є вокально-хоровий колектив «Мозаїка», весняний захід якого пройшов 4 березня в Сумському Палаці дітей та юнацтва.

   Галина Леонідівна Паненко, керівник колективу, сказала, що «свято – це завжди нагода сказати те, що давно не наважувалися». Саме з такою метою і проводиться захід. І додала, що ці діти вже як одна сім’я і стали для неї рідними.

   «Мозаїка» проводила свято для матері, сестри й бабусі. А мами, у свою чергу, разом керівниками колективу не забули про свято для са ... Дивитися далі »

Переглядів: 551 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 27.03.2014 | Коментарі (0)

   Нещодавно у Сумах була видана книга «Календар знаменних і пам’ятних дат Сумщини на 2014 рік». Календар виданий Управлінням культури і туризму, національностей та релігій Сумської обласної державної адміністрації та Обласною універсальною науковою бібліотекою. Надзвичайно приємно, що серед найвизначніших подій року відзначено 80-річний ювілей Сумського Палацу дітей та юнацтва.

   Цікаво, що Бібліотека  видає «Календар знаменних і пам’ятних дат Сумщини на… рік» з початку 60-х років ХХ століття. «Календар… на 2014 рік» призначений надати допомогу працівникам бібліотек, клубів, музеїв, засобів масової інформації, екскурсоводам, викладачам, громадським діячам, краєзнавцям області у плануванні краєзнавчої роботи на 2014 рік і відзначенні ювілейних дат Сумщини.

   Календар містить ... Дивитися далі »

Переглядів: 664 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 25.03.2014 | Коментарі (0)

   17 березня в Сумському Палаці дітей та юнацтва відбувся тренінг, присвячений підготовці до «Лідерських поєдинків» між старшокласниками, – конкурсу красномовства, вміння переконувати, викликати довіру та досягати результату.

   Методисти Сумського ПДЮ й керівники тренінгу Наталія Семенівна Старовойтова й Наталія Павлівна Левенець розповіли школярам, як правильно поводитися під час конфліктних ситуацій, які бувають форми поведінки тощо. Для наглядного прикладу вони показали уривок з відомого фільму «Операція «И»», після чого лідери разом розібрали всі нюанси суперечок, правильність підготовки до дебатів, і яку стратегію краще обрати.

   Тренінг показав, що у цьому році гра буде палкою!

   Міський конкурс «Лідерські поєдинки» відбудеться вже 7 квітня о 15.00. Організатори заходу – Палац дітей та юнацтва, Сумський державний університет, Сумський міський центр дозвілля молоді. Завітати в групу, присвячену «поєдинкам» у Контакті можна за наступним посиланням: https://vk.com/lidery2014

Катерина Баєва

Переглядів: 551 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 24.03.2014 | Коментарі (0)

   22 березня в ефірі обласного радіо «Слобода FM» вийшла програма «Класна година», у гостях якої опинилися вихованки гуртка журналістики Медіа Центру ПДЮ. Це вже четверта програма, підготовлена «Слободою» спільно з Палацом дітей та юнацтва. Сподіваємося, що голоси наших вихованців ще неодноразово звучатимуть у «Класній годині». А для того, щоб дізнатися, чи важко записувати радіопрограму – вашій увазі враження дівчат, які на собі перевірили всі тонкощі професії радіожурналіста.

Незвичайний похід

   Виступ на радіо. Цікаво, мабуть, сидіти біля мікрофону та щось говорити. І зовсім не страшно –  так нам здавалось на перший погляд. Але які саме емоції людина відчуває, коли говорить, у здавалось би, таку просту річ як мікрофон? Відповідь на це питання дізнались вихованці Медіа Центру ПДЮ.

   18 березня ми із Яною Метенко відвідали радіостанцію «Слобода
FM». Із посмішкою на вустах нас зустріла ведуча цієї хвилі Терещенко Марина Сергіївна< ... Дивитися далі »
Переглядів: 607 | Додав: JeMчужинкА | Дата: 23.03.2014 | Коментарі (0)

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Останні новини
[18.02.2022]
у  Сумському Палаці дітей та юнацтва відновлюється освітній процес  для всіх вікових категорій. (0)
[17.02.2022]
День спонтанного прояву доброти в Сумському ПДЮ (0)
[17.02.2022]
В Сумському Палаці дітей та юнацтва стартували творчі звіти педагогів (0)
[14.02.2022]
Вихованка Сумського ПДЮ презентувала стоп-моушн до Дня закоханих (0)
[12.02.2022]
Наказ щодо термінів впровадження дистанційної форми навчання (0)
[11.02.2022]
Центр ігрової підтримки "Ладушки" пропонує переглянути "майстер-класи" (0)
Відвідувачі
Статистика

Всього в мережі: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Сумське ТЗТ на ФБ
Код банеру

Якщо бажаєте розташувати наш банер на своєму сайті, просто скопіюйте код із віконця!